Kleurbeheer

LAB model

In de wereld van de fotografie is kleurbeheer vaak een ondergeschoven kindje. We besteden er weinig aandacht aan omdat we ons er niet echt bewust van zijn of “omdat de kleuren toch wel goed zijn”.

We kennen allemaal wel die mooie plaatjes van verschillende kleurmodellen. We hebben allemaal wel eens die mooie kreten gehoord zoals sRGB, Adobe RGB of ProPhoto RGB.

Maar wat betekenen die kreten nu allemaal en hoe werkt het in een workflow waar kleurbeheer op van toepassing is.

Deze workshop is opgezet in samenwerking met Eizo, de nummer 1 fabrikant van professionele monitoren, en Zoom.nl, de grootste fotografiecommunity van Nederland.
Een ideale start voor iedereen die meer wilt weten over kleurbeheer. Waarom worden sommige afbeeldingen anders weergegeven? Waarom zien mijn prints er anders uit dan op mijn scherm? Waarom geven websites mijn foto’s niet goed weer?

We gaan helemaal terug naar de basis van het licht en hoe wij licht zien en interpreteren. Van daaruit worden de kleurmodellen besproken die belangrijk zijn en maken we de stap naar kleurprofielen, de werkomgeving, het nut van kleur en schermkalibratie en meer.

We kijken ook naar de verschillende panelen die in een monitor zitten. Wat zijn de voor en nadelen en welk paneel is geschikt voor jou?

Kortom, we gaan alles aspecten van het kleurbeheer bespreken. Een must-do workshop!

AdobeRGB profiel

Let op: Dit is een theorie workshop. We gaan hier niet zelf foto’s maken. Natuurlijk kun je, als je die hebt, een laptop meenemen met je eigen foto’s om de verschillen in kleurprofielen te zien maar we gaan geen eigen foto’s maken.

De workshop zal plaats vinden in mijn studio in Venray. Na de vakantietijd worden nieuwe datums bekend gemaakt!
De duur van de workshop zal circa 3 tot 4 uur zijn.

Hierlangs zie je een leuke impressie van de workshop kleubeheer, gegeven in Haarlem in samenwerking met Eizo en Zoom.nl

Kun je niet wachten en wil je je als eerste aanmelden om zeker te zijn van een plaats? Of heb je vragen? Stuur me dan even een bericht.

ZoomNLEizo

Kleurbeheerfocasa