The-not-so-piep-show

Klein theater the-not-so-piep-show…

The-not-so-piep-show

Tijdens de Parade in Utrecht komen we uit bij een klein theater genaamd “the-not-so-piep-show”. De voorstellingen worden gegeven met poppen van nylon en die zien we ook liggen.

Op de tafel bij de ingang ligt een grote tijger, helemaal gemaakt van nylon. Met wat handige bewegingen wordt de tijger tot “leven” gebracht en deelt knuffels uit aan de voorbijgangers.
De nylon poppen worden gemaakt door Rosa, een beeldend kunstenares.

“Ik maakte de poppen eerst van klei maar dat werd allemaal te zwaar. Toen heb ik ervoor gekozen om ze van nylon te maken. De inspiratie kreeg ik van een andere beeldend kunstenaar”

Omdat we nieuwsgierig zijn geworden kopen we een kaartje voor de voorstelling “Oscar het aapje” en gaan naar binnen.

De voorstelling gaat over een (van nylon gemaakt) aapje dat in een rolstoel zit maar nog één keer een circusact wilt opvoeren. Op een hele speciale en emotionele manier wordt het aapje tot leven gebracht.

Het is een klein theater met plaats voor circa 6 mensen maar dat maakt de voorstelling niet minder speciaal. Na de show spreken we met Wensley, de man die de voorstelling met het aapje heeft uitgevoerd.

The-not-so-piep-show

“Ik vind het heel erg leuk om mensen dingen te leren. Ik ben autodidact en heb mezelf alles aangeleerd.

Ik krijg van alles om me heen inspiratie. Van mensen tot lieveheersbeestjes tot de wind die gewoon een blaadje wegblaast.

Met al die inspiratie en creativiteit wilde ik meer gaan doen en zo kwam ik langzaam in de grote wereld terecht.

The-not-so-piep-show

Maar ik merkte toch al snel dat ik meer nodig had dan alleen mijn inspiraties. De theorie achter alles bleek ook een noodzaak. Daarom ben ik in Maastricht gaan studeren. Maarja… toen brak er lichte paniek uit.

Schoolgeld, huisvesting, waar haal ik dat vandaan? Dus nu heb ik een baantje hier en een baantje daar.

Op dit moment speel ik de voorstellingen met Oscar het aapje voor theater Babirosa, ook bekend als the-not-so-piep-show op de Parade.
De Parade is een verzameling van meer dan 100 theater, dans, mime en muziekvoorstellingen die in Rotterdam, Den Haag Utrecht en Amsterdam worden gegeven.

Het is een kleine groep die uit 3 mensen bestaat.
Je hebt Babiche die de regie regelt, Rosa die de poppen maakt en ikzelf doe de voorstellingen.

Ik ben nu bijna afgestudeerd. Je zou dus kunnen zeggen dat ik alles verkeerd om heb gedaan.
Ik ben begonnen met de praktijk en daarna kwam de theorie er pas bij.
Met dit “totaalpakket” kan ik nu alle inspiratie en creativiteit kwijt maar tot die tijd blijf ik gewoon de voorstellingen met Oscar het aapje doen.”Altijd als eerste de nieuwste verhalen van echte mensen lezen?

Like dan mijn Facebook page en je bent als eerste op de hoogte! Dank je wel!
Sander_SIG

The-not-so-piep-showfocasa
0