Koffiezetter

Koffiezetter

Echte mensen

Tijdens mijn reis door China bracht ik ook een aantal dagen door in Hangzhou, een plaats redelijk dichtbij Shanghai.

In Hangzhou draait het vooral om het West lake, een groot meer waar vanalles is te doen. Het viel me op dat het West lake ook een populaire plek is voor huwelijksfotografen, elke honderd meter zie je wel een fotograaf met een bruidspaar staan.

Een van de dingen die je kunt bezichtigen is de Leifeng pagoda. De originele pagoda werd in de tiende eeuw gebouwd. Het heeft een achthoekige vorm en bestaat uit vijf verdiepingen die een panorama uitzicht over het West lake bieden. De originele pagoda is in 1924 ingestort maar in 1999 werd er besloten om een replica te bouwen op de overblijfselen van de oude pagoda.

In 2002 werd de pagoda geopend voor het publiek.

Tijdens een bezoek aan deze pagoda, die van buitenaf wel een authentieke look heeft maar van binnen aardig gemoderniseerd is (er zit zelfs een lift in om naar de vijfde verdieping te gaan), begon het te regenen. Eerst rustig maar al snel veranderde de kleine druppels in iets dat meer op een wolkbreuk leek dan op een normale regenbui.

Tijdens het schuilen raakte ik min of meer in gesprek met een vriendelijke man (zie eerste foto). Ik gaf al een keer eerder aan dat communicatie moeilijk is in China maar uiteindelijk met veel praten (voor zover dat zin had), gebarentaal en tekeningen werd het me duidelijk dat hij met zijn vader (zie tweede foto) een aantal dagen in Hangzhou was vanwege de Dag van de Arbeid.

Oorspronkelijk kwam hij uit Jiangxi, een zuidelijke provincie in China. Omdat de werkgelegenheid in Jiangxi niet zo heel erg goed is besloot hij vijf jaar geleden te verhuizen richting Shanghai.

Trots vertelde hij me dat hij al bijna vijf jaar op een school werkt en daar elke dag de koffie rondbrengt naar iedereen. Hij vertelde me ook dat de Dag van de Arbeid erg belangrijk is. Het is eigenlijk niet één dag, maar het zijn drie aaneengesloten vrije dagen. Heel China, en dat zijn echt heel veel mensen, reizen dan overal naar toe om er even tussenuit te gaan.

Echte mensen

Wat me is bijgebleven is dat hij echt met passie en trots over zijn werk vertelde. Je zag hem gewoon opbloeien tijdens het gesprek.
Na een klein uur klaarde het weer een beetje op. Ik heb een paar leuke portretten van hem en zijn vader gemaakt en daarna besloot ik weer verder te wandelen.

Editor’s note
Leuk detail… in Hangzhou wonen ongeveer 6.5 miljoen mensen. Hoe groot is dan de kans dat je dezelfde persoon een dag later weer tegenkomt? Ik zou zeggen nihil maar een dag later kwamen we hem en zijn vader opnieuw tegen. What are the odds…Altijd als eerste de nieuwste verhalen van echte mensen lezen?

Like dan mijn Facebook page en je bent als eerste op de hoogte! Dank je wel!
Sander_SIG

Koffiezetterfocasa
0