Postcodekanjer

Postcodekanjer…

In Utrecht zien we bij de grachten een vrouw om haar heen kijken. Op de vraag of ze op iemand staat te wachten antwoord ze “Ja. Op mijn vriendinnen.”.

Postcodekanjer

Tsjitske is haar naam en ze is een dagje met vriendinnen in Utrecht. Ze komt uit Culemborg en is niet vaak in Utrecht. “Dus als je er bent kun je net zo goed even de toerist uithangen. Haha.”

Ze vertelt dat ze met z’n allen naar de Parade zijn geweest. De Parade is kunstfestival dat door verschillende steden reist. Op dit moment is de Parade in Utrecht en je kunt er korte voorstellingen bezoeken van artiesten en theaterproducties.

Een van de korte voorstellingen die ze bezocht ging over een aapje gemaakt van nylon. Een speler liet het aapje langzaam tot leven komen en in combinatie met de muziek, de uitdrukkingen leek het levensecht. Een van de mooiere voorstellingen van de Parade zegt ze.

“Maar wat doen jullie eigenlijk?” vraagt ze aan ons. We vertellen haar dat we blogschrijvers zijn en verhalen

verzamelen van echte mensen. Iedereen is uniek en iedereen heeft wel een verhaal te vertellen wat hem of haar kenmerkt. “O wat leuk” zegt ze. “Ik schrijf ook blogs.”.

Uit nieuwsgierigheid vragen we haar waar ze over blogt.

“Als je het echt wilt weten… ik heb zeven jaar geleden de Postcodeloterij gewonnen.

“Door 100%NL ben ik toen gevraagd of ik wekelijks een blog wou schrijven over mijn ervaringen. Dat heb ik jaren gedaan en nu schrijf ik blogs op mijn eigen website”.

Tsjitske vertelt hoe alles haar leven veranderde. Ze is, samen met haar man, gestopt met werken. Het eerste jaar was vooral onrealistisch. “Het is net monopoly geld en zo geef je het ook uit. Duizend euro hier, duizend euro daar, je beseft het allemaal niet”.
Ze kreeg in het begin ook goede begeleiding van PWC, PricewaterhouseCoopers. Dat was allemaal erg goed geregeld.

Dat het niet allemaal rozengeur en maneschijn is vertelt ze ook open en eerlijk. Zo waren er opeens veel mensen met het verzoek of ze geld konden lenen. Naast dit alles werd ook haar 17 jarige dochter plots zwanger.

“Daar hebben we natuurlijk goed voor gezorgd zodat ze haar studie af kon maken. Dat heeft ze ook gedaan en sinds kort woont ze zelfstandig met haar dochtertje.”

Postcodekanjer

Een paar jaar na het winnen van de hoofdprijs werd ze zich ook bewust van het feit dat er wel veel geld is, maar dat het geld alleen wordt uitgegeven. “Omdat we samen zijn gestopt met werken zijn er ook geen inkomsten meer. Dat is toch wel iets waar je rekening mee moet houden voor de toekomst.”

We kletsen nog even verder en het valt ons op dat ze ondanks alles gewoon normaal is gebleven. Open en eerlijk over alles en zoals ze zelf zegt op haar blog “een vlinder die de vleugels uitspreidt en haar eigen weg gaat”.Altijd als eerste de nieuwste verhalen van echte mensen lezen?

Like dan mijn Facebook page en je bent als eerste op de hoogte! Dank je wel!
Sander_SIG

Postcodekanjerfocasa
0