Mijn naam is Donald

Kameroen…

Mijn naam is Donald

Ik ben geboren in Kameroen en ik heb 4 broers en 1 zus. Het is niet ongewoon om een grotere familie te hebben dan wat jullie in Nederland gewend zijn.
Ik ben 33 jaar en ben ook opgegroeid in Kameroen en ging daar ook naar school.

Ik weet dat ik al wat ouder ben maar niet al te lang geleden ben ik weggegaan uit Kameroen.

Ik ben verhuisd naar China om daar de Chinese taal en cultuur te studeren. In Kameroen zijn veel Chinese bedrijven en als ik straks terug kom wil graag verder in het bedrijfsleven.

De mogelijkheden daarvoor in Kameroen zelf zijn niet goed als je geen goede opleiding of achtergrond hebt.

Mijn doel is om straks als vertaler aan de slag te kunnen. Ik spreek al goed Engels en Frans en met al de Chinese bedrijven in Kameroen hoop ik een goede kans te maken.

Ik ben hier pas twee maanden en heb niet echt een makkelijke start gehad. Ik kon wel een klein beetje Chinees voordat ik hier naar toe verhuisde maar eenmaal hier alleen is het allemaal toch anders. Ik ben ook al vrij vroeg verhuisd naar Hangzhou waar ik nu zit.

De meeste mensen hier zijn echt heel aardig. Zo heb ik ook al een aantal vrienden kunnen maken. Ik zou zeggen dat circa 80% van de mensen echt heel aardig is. Die andere 20%… daar weet ik niet echt wat ik er van moet denken. Met sommige heb je gewoon geen klik maar ook merk je dat ze zich schamen als ze niet goed met je kunnen communiceren. Misschien dat het daar ook een beetje aan ligt, mijn Chinees is ook nog lang niet perfect.

Ik blijf in China tot ik de taal perfect beheers en ook goed kan schrijven. Ik denk dat ik daar een jaar of drie voor nodig zal hebben. In mijn vrije tijd heb ik een baantje waar ik alles mee kan betalen.

Mijn naam is Donald

Echt makkelijk is het nog niet. Ik woon in een hostel en ook al is het niet al te duur, ik heb geen speciale prijsafspraak en betaal gewoon elke week voor mijn verblijf. Het zou misschien wel makkelijker kunnen maar ik heb hier ook veel vrijheid en daar hecht ik veel waarde aan.

Mijn naam is Donald

Naast dat alles vind ik het ook erg leuk om te reizen. Als ik de mogelijkheid heb vind ik het leuk om delen van China te zien. Ik blijf wel in de buurt van Hangzhou omdat ik alleen in de weekenden weg kan maar het openbaar vervoer is goed genoeg om toch veel te kunnen zien. Zo ben ik laatst een weekend naar Hong Kong geweest.

Ik heb ook veel contact met mijn familie thuis.

Tijdens de feestdagen vlieg ik terug naar Kameroen om bij ze te zijn maar ik bezoek ze niet vaker.
Tickets zijn relatief duur om “even” op en neer te vliegen en ik vind het ook veel te leuk om in China rond te reizen wanneer ik die mogelijkheid.

Ik drink en rook niet en ik ben ook niet iemand die gaat stappen in de weekenden. Met het geld dat zo overhou kan ik weer mijn verblijf en kleine reizen betalen.

Mijn naam is Donald en over drie jaar hoop ik in Kameroen een kans te hebben om in het bedrijfsleven een goede baan te krijgen.Altijd als eerste de nieuwste verhalen van echte mensen lezen?

Like dan mijn Facebook page en je bent als eerste op de hoogte! Dank je wel!
Sander_SIG

Mijn naam is Donaldfocasa
0